Φωτοβολταϊκά: η Schneider Electric κατασκευάζει πάρκο στην Ιταλία

0
29

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η AES SOLE Italia srl, πλήρως ελεγχόμενη από την AES Solar Energy Limited -μία κοινοπραξία μεταξύ της AES Corporation και της Riverstone Holdings LLC- επέλεξε τη Schneider Electric για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση (EPC Contracting – Engineering, Procurement & Construction) ενός φιλόδοξου φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Puglia (Ιταλία).

Η φωτοβολταϊκή μονάδα θα έχει ετήσια παραγωγή ενέργειας 56GWh, ικανή να καλύψει τις ανάγκες μίας πόλης 40.000 κατοίκων, χωρίς την εκπομπή των 28.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα που θα αντιστοιχούσαν στην αντίστοιχη παραγωγή ενέργειας από σταθμούς ορυκτών καυσίμων. Με συνολική ισχύ 43MW, το πάρκο θα αποτελείται από 600.000 ηλιακά πάνελ εγκατεστημένα σε πάνω από 250 στρέμματα.

“Με πλήρη και ολοκληρωμένη προσφορά στη διαχείριση ενέργειας, η Schneider Electric είναι ο μοναδικός πάροχος στην αγορά που προσφέρει συνολική λύση στα συστήματα διαχείρισης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ικανοποιώντας τις ανάγκες των πελατών. Ένα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας της, είναι η ικανότητα της Schneider Electric να βελτιστοποιεί την παγκόσμια οργάνωσή της γύρω από την υποστήριξη της βασικής ομάδας έργου σε θέματα σχεδιασμού, αρχιτεκτονικής και διαχείρισης ρίσκου”, δήλωσε ο Julio Rodriguez, Executive Vice President, Power Global Business & EMEAS της Schneider Electric.

Η Schneider Electric θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη λύση και θα ενεργεί ως αποκλειστικός συνεργάτης για τη διαχείριση του έργου της AES SOLE Italia.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της θα καλύπτουν κάθε απαίτηση από την παραγωγή μέχρι την τροφοδοσία δικτύου, που περιλαμβάνει τις τεχνικές μελέτες, τη διαχείριση έργου και κατασκευής, την προμήθεια και ανέγερση μηχανολογικών κατασκευών, τους υποσταθμούς αντιστροφέων και σύνδεσης στο δίκτυο, το σύστημα επιτήρησης του πάρκου, την περίφραξη, τον έλεγχο πρόσβασης, το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, τη λειτουργία και τις υπηρεσίες συντήρησης.

Μέσω των υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης, η Schneider Electric θα εγγυηθεί τη συνολική επίδοση του συστήματος, π.χ. την ενέργεια (KWh) που παρέχεται στο δίκτυο από τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σύμφωνα με την ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες. Επιπλέον, ο Όμιλος θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητα της εγκατάστασης, η οποία εξαρτάται από τα μέσα που διατίθενται από τη Schneider Electric στην Ιταλία (ανταλλακτικά, 24ωρες υπηρεσίες επισκευής, προληπτική συντήρηση κ.λπ.).

econews

Σχόλια