«Ανθίζουν» τα ποδήλατα στην Έδεσσα

0
73

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Την Κυριακή  8 Μαΐου θα «ντυθούν» με πολύχρωμα λουλούδια τα ποδήλατα της Έδεσσας και θα ξεχυθούν στους δρόμους, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Άνοιξη στην Έδεσσα και τη Βεγορίτιδα» που διοργανώνει ο δήμος και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση της πόλης.

Περισσότεροι από 150 επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες, όλων των ηλικιών, αναμένεται να στολίσουν τα οχήματα τους με άνθη και θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί από τους καταρράκτες της Έδεσσας και αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Έδεσσας, Γιώργος Ρουμελιώτης δήλωσε ότι «Οι ποδηλάτες θα στολίσουν με λουλούδια, αληθινά ή ψεύτικα, τα ποδήλατα τους και θα δώσουν έναν ανοιξιάτικο τόνο στις εκδηλώσεις. Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, από μικρά παιδιά έως και τους ηλικιωμένους».

Επίσης, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί αγώνας ανωμάλου ορεινού δρόμου 18 χλμ. στους δρόμους του κερασιού.

Πρόκειται για μια διαδρομή σε χωριά που έχουν ως βασική τους καλλιέργεια το κεράσι.

Οι εκδηλώσεις «Άνοιξη στην Έδεσσα και τη Βεγορίτιδα» που έχουν τίτλο «Εαρινό Φεστιβάλ – ΑνθοΕδεσσα – Εικαστικός Μήνας Μάιος» θα συνεχιστούν έως και τα μέσα Ιουνίου και εκτός από τις ποδηλατοδρομίες περιλαμβάνουν τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με εξωτικά πουλιά της Ταϊβάν, ανθοέκθεσης με περίπτερα φυτών και λουλουδιών στο πάρκο Καταρρκατών, σκακιστικούς αγώνες και μουσικά προγράμματα.

 

econews

Σχόλια