Μαθήματα φιλοζωίας στα παιδιά

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές συζητήσεις για τα ζώα συντροφιάς είχαν μαθητές σχολείων της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκαν στις 18 Μαρτίου 2011.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Βασιλικής Χρήστου που είναι μέλος της Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος» και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών 110 Σωματείων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η πρωτοβουλία αυτή είχε ξεκινήσει πιλοτικά τον Δεκέμβριο του 2010 στην Αμοργό. Μέσα από την αφήγηση και την ζωγραφική, για τους μικρότερους μαθητές και μέσα από τις ομιλίες και τη συζήτηση, για τους μεγαλύτερους, έγινε ενημέρωση για τις ανάγκες των ζώων, τα δικαιώματά τους αλλά και για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις, που έχουμε όλοι απέναντί τους.

Στους μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας έγινε αναφορά στις κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές προεκτάσεις του ζητήματος της κακοποίησης των ζώων και μεταξύ άλλων έγινε και προσπάθεια να καταρριφθούν σχετικοί μύθοι σχετικά με κινδύνους και ασθένειες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία γερών βάσεων από τη νεαρή ηλικία για την ανάπτυξη υγιούς και υπεύθυνης στάσης στη σχέση των παιδιών με τα ζώα.

Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν συνολικά 1.261 μαθητές και περίπου 50 εκπαιδευτικοί.

econews

Σχόλια