ΔΕΗ: "άμεση αποκρατικοποίηση" ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την άμεση αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου σε διυπουργική σύσκεψη που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (2/5), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει με την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης για να μη δώσει την εντύπωση ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται υπό το βάρος του πολιτικού κόστους.

Η ένταξη της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητος θεωρείται πως θα αποτελέσει ισχυρό χαρτί στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

Εντωμεταξύ, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επιδιώκουν συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος σε μια ένδειξη καλής θέλησης, προτού προχωρήσουν στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις τους εξαιτίας της επικείμενης πώλησης ποσοστού της Επιχείρησης σε ιδιώτες.

Στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέρεται πως το συνδικάτο  «θα καταβάλει προσπάθειες.. μέχρι την ύστατη στιγμή προκειμένου μέσα από καλοπροαίρετο διάλογο να επανεξεταστεί η θέση της κυβέρνησης για περεταίρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ και έτσι να αποφευχθεί κάθε σύγκρουση η οποία είναι σίγουρο ότι δεν βοηθά τον τόπο».

econews

Σχόλια