Η γιορτή και της μητέρας…καρέτα στις 8 Μαΐου!

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μητέρα σημαίνει ζωή.

Την ξεχωριστή αυτή ημέρα που γιορτάζει, τιμάμε τη γενικότερη έννοια της «μητέρας», τη δική μας μητέρα, τη μητέρα Γη και όλες τις μητέρες του ζωικού μας βασιλείου που ακόμη και στις πιο δυσμενείς συνθήκες θυσιάζουν τη ζωή τους προσπαθώντας να προστατέψουν τα μικρά τους από κάθε κίνδυνο.

Οι μητέρες Caretta caretta έχουν ήδη φτάσει στις θάλασσές μας, κοντά στις παραλίες μας, και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν την ωοτοκία τους. Το καλοκαίρι, κάθε 2-3 χρόνια σκάβουν 2-3 φωλιές στην αμμουδιά και εναποθέτουν τουλάχιστον 100 αυγά κάθε φορά, που θα τα επωάσει η ζεστή αμμουδιά για 60 ημέρες. Το 2010 οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ προστάτεψαν στις κυριότερες παραλίες ωοτοκίας (Ζάκυνθο, Δυτική Πελοπόννησο και Κρήτη) 2.310 φωλιές!!!

Κάντε κι’ εσείς κάτι για να βοηθήσετε τις μητέρες Καρέττα:

Χαρίστε στη μητέρα σας ένα συμβολικό δώρο με ιδιαίτερο νόημα.!

«Υιοθετώντας» μια μητέρα Kαρέτα θα λάβετε το πακέτο υιοθεσίας το οποίο περιέχει πιστοποιητικό, αφίσα, αυτοκόλλητο και λούτρινο χελωνάκι και ταυτόχρονα ενισχύετε τις προσπάθειες του ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην Ελλάδα.

Δωρίστε το πακέτο υιοθεσίας στη μητέρα σας που γιορτάζει συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας χελώνας που απειλείται με εξαφάνιση.

Χαρίστε ένα χαμόγελο αγάπης στη δική σας μητέρα και άλλη μια ευκαιρία για ζωή στη μητέρα Καρέτα που ζητά μονάχα την ειρηνική συμβίωση με τον άνθρωπο για τη συνέχιση του δικού της ταξιδιού στα βαθιά νερά της Μεσογείου.

Στο http://www.archelon.gr/contents/sponsor_aturtle.php?row=row9 θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα υιοθεσιών και τους τρόπους διεξαγωγής της διαδικασίας ή επικοινωνήστε με την κα Έλλη Ταραμπέ, στο 210 52 31 342.

econews, ΑΡΧΕΛΩΝ

Σχόλια