Φονικός ανεμοστρόβιλος στη Νέα Ζηλανδία

0
19

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Φονικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Τρίτη την πόλη Auckland της Νέας Ζηλανδίας με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν.

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην τηλεόραση δείχνουν στέγες και μεγάλα αντικείμενα να εκτοξεύονται στον αέρα αμέσως μετά το χτύπημα του ανεμοστρόβιλου, ενώ οι άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν.

Ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα «ο ήχος έμοιαζε σα να είχε τεθεί σε λειτουργία μια γιγάντια ηλεκτρική σκούπα».

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Auckland, Len Brown, επίσημα έχουν καταγραφεί δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Πέρα από τον φονικό ανεμοστρόβιλο, η Νέα Ζηλανδία το τελευταίο διάστημα έχει πληγεί και από άλλες καταστροφές, μεταξύ των οποίων δυο σεισμοί στο Christchurch με τον δεύτερο να αφήνει πίσω του 180 νεκρούς.

Εκτός αυτού, τον περασμένο Νοέμβριο σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη σε ανθρακωρυχείο με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 29 εργάτες.

econews

Σχόλια