Σαλαμίνα: όχι στις εκτεταμένες υδατοκαλλιέργειες λέει ο ΠΕΡΙΒΟΣ

1
150

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη διαφωνία του στην κατάταξη της Σαλαμίνας στις περιοχές οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών βάσει των προβλέψεων του «ειδικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες», εκφράζει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος του νησιού.

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας (ΠΕΡΙΒΟΣ) εκτιμά πως η Σαλαμίνα καταδικάζεται σε περιβαλλοντική και αναπτυξιακή καταστροφή, καθώς το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ, την κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με περιοχές ακατοίκητες και μη ανεπτυγμένες τουριστικά και βραχονησίδες.

Στην ανακοίνωση του ΠΕΡΙΒΟΣ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως είναι  «ζήτημα ζωής η θανάτου για την Σαλαμίνα να αλλάξει κατηγορία ένταξης και να ενταχθεί, όπως και τα αλλά νησιά, στην κατώτατη κατηγορία συγκέντρωσης υδατοκαλλιεργειών, αυτή των ‘περιοχών σημειακών χωροθετήσεων’».

Τέλος, ο ΠΕΡΙΒΟΣ καλεί τη Δημοτική Αρχή της Σαλαμίνας να προχωρήσει άμεσα σε σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την με κάθε τρόπο εξαίρεση του νησιού από το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ. το οποίο βρίσκεται υπό δημόσια διαβούλευση.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟ ΨΗΦΗΣΗ ΝΟΜΟΣΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.ΑΠΛΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ.ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Comments are closed.