Ημερίδα για τα υγρά απόβλητα στην Κρήτη

0
72

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η ανάλυση και εφαρμογή της νέας ΚΥΑ που αφορά τον καθορισμό μέτρων, όρων και διαδικασιών για την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων ήταν το θέμα της ημερίδας,  που πραγματοποίησε η Δ/νση  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Η ημερίδα, διεξήχθη στην Αίθουσα Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην πλατεία Κουντουριώτη στο Ηράκλειο, στο  πλαίσιο του προγράμματος «Γεωργική Αξιοποίηση Επεξεργασμένων Υγρών Αποβλήτων ως εναλλακτικός υδατικός πόρος» του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, στον οποίο η Δ/νση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος.

Το εν λόγω πρόγραμμα διεξάγεται με συντονιστή τη Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης και τη Δ.E. Τεμένους του Δ. Ηρακλείου, στην περιοχή του οποίου θα κατασκευασθεί το πιλοτικό αρδευτικό δίκτυο.

Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος και παρευρέθησαν ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, o θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής και ο δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Ρούσσος Κυπριωτάκης.

Τον συντονισμό της  είχε ο διευθυντής της Δ/νσης Υδάτων κ.  Μαυράκης και συμμετείχαν οι Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, οι Δ/νσεις Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, η Δ/νση Γεωργικής Ανάπτυξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και οι Δ/νσεις Γεωργίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι συμμετέχουσες Υπηρεσίες και Φορείς είχαν την ευκαιρία στην ημερίδα, να θέσουν τους προβληματισμούς τους για τον τρόπο εφαρμογής της νέας ΚΥΑ και τις εμπειρίες τους από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

 

econews

Σχόλια