Φωτοβολταϊκά: σε αναμονή οι νέες άδειες στη Λέσβο

0
40

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Δεδομένου ότι το πλαφόν έχει καλυφθεί από μεγάλα φωτοβολταϊκά σε οικόπεδα, τηρείται στάση αναμονής από τη ΔΕΗ μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για νέες επενδύσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Δημοκράτης» , εκκρεμούν τουλάχιστον 150 άδειες.

Επίσης, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τα προγράμματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των σπιτιών, αφού ως γνωστόν αποφέρουν όφελος, τόσο στο περιβάλλον αφού πρόκειται για καθαρή πράσινη ενέργεια που δεν επιβαρύνει τη φύση, όσο και στην τσέπη του επενδυτή, ο οποίος όχι μόνο ξεχνά οριστικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά επιπλέον εισπράττει και ένα καλό εισόδημα ετησίως.

Το πρόβλημα είναι ότι  αυτή τη στιγμή, δεν δίνεται η δυνατότητα από τη ΔΕΗ για άδειες νέων συνδέσεων, αφού έχει συμπληρωθεί το πλαφόν των 10.500 Κιλοβάτ.

Ο υπεύθυνος διανομής της επιχείρησης στη Λέσβο,  Χ. Μπάμπουρας, μιλώντας στην εφημερίδα, τόνισε ότι υπάρχει πολύ αυξημένο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις αυτές, όμως αυτή τη στιγμή το πλαφόν έχει καλυφθεί κυρίως από τα μεγάλα φωτοβολταϊκά σε οικόπεδα, γνωστά και ως «γήπεδα».

«Αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ περιμένει να ολοκληρωθούν όλες οι παλιές άδειες φωτοβολταϊκών, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε πάλι το πράσινο φως για νέες επενδύσεις.

Ήδη μέχρι σήμερα έχουμε συνδέσει τουλάχιστον 50 μεγάλα φωτοβολταϊκά, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 150 ακόμη άδειες που εκκρεμούν και περιμένουμε να ολοκληρωθούν.

Καθημερινά έρχονται πολίτες στα γραφεία της ΔΕΗ, που ζητούν πληροφορίες κυρίως για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των σπιτιών.

Εμείς, τους ενημερώνουμε για την υπάρχουσα κατάσταση και τους εξηγούμε ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθούν οι παλιές άδειες, ώστε να δοθεί περιθώριο για νέες επενδύσεις.

Αρκετοί από αυτούς έχουν καταθέσει ήδη αιτήσεις, έχουν πάρει αριθμό προτεραιότητας και περιμένουν το άνοιγμα του προγράμματος».

 

econews

Σχόλια