Καλλιτέχνες δίνουν «ζωή» στα σκουπίδια

2
478

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μια ομάδα νέων καλλιτεχνών η «scoopa» δημιουργεί προσιτό design από αντικείμενα που αντί να καταλήξουν στους κάδους απορριμμάτων και τις χωματερές, επαναχρησιμοποιούνται και γίνονται αντικείμενα της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», έχουν φτιάξει λάμπα, χρησιμοποιώντας 60 πλαστικά μπουκάλια, καρέκλες από κομμένα βαρέλια, τσάντες με υλικό από διαφημιστικά banners και πλαστικές σακούλες, κοσμήματα από σαμπρέλες, μέχρι και βιβλιοστάτες από σπασμένους δίσκους βινιλίου.

Ο Νίκος Χαπίτας από την ομάδα της «scoopa», μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε ότι «Θέλουμε να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων και στη μικρότερη κατανάλωση φυσικών πρώτων υλών, υποστηρίζοντας πάντα κάθε μορφή επανάχρησης και ανακύκλωσης».

Ως αρχιτέκτονας ο ίδιος, επιμελήθηκε και το χώρο στο κατάστημα, που άνοιξαν πριν από λίγες μέρες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πουλούν τα αντικείμενα που δημιουργεί η 8μελής ομάδα, από τον περασμένο Νοέμβριο, σ” ένα εργαστήρι, στην περιοχή του Ιπποκρατείου.

«Συνεργαζόμαστε με διάφορες επιχειρήσεις, οι οποίες μας δίνουν υλικά που είναι για πέταμα μετά τη χρήση τους, όπως τα διαφημιστικά τους banners, τα μπουκάλια, τα εξαρτήματα των ποδηλάτων, ακόμα και τα μεγάλα μεταλλικά κουτιά που περιέχουν καφέ», αναφέρει η Μελίνα Χρυσικοπούλου, η οποία επιμελείται κυρίως την κατασκευή των τσαντών.

«Τα πρώτα πάντως μηνύματα από τον κόσμο είναι ιδιαίτερα θετικά, αφού μπαίνει στο μαγαζί και δείχνει να ενθουσιάζεται με τη λογική και το κίνητρο της επανάχρησης»,πρόσθεσε η ίδια.

Η ομάδα θα συμμετέχει αύριο στη γιορτή της  Θεσσαλονίκης, για την υποψηφιότητα της για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014, στο χώρο της παραλίας, κατασκευάζοντας έργα τέχνης από πλαστικές σακούλες και μπουκάλια.

 

econews

2 Σχόλια

Comments are closed.