ΔΕΗ: «πακέτα» εξοικονόμησης ενέργειας

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η ΔΕΗ σχεδιάζει τους επόμενους μήνες να παρέχει συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπως για παράδειγμα πώς να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό στην ταράτσα τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Energypress.gr, η επιχείριση εξετάζει ακόμη να  δραστηριοποιηθεί στον τομέα των καθετοποιημένων ενεργειακών συμβουλών (ESCO’s) είτε μέσω της δημιουργίας θυγατρικής είτε σε συνεργασία με άλλον εξειδικευμένο παίκτη του χώρου από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Η  ΔΕΗ όμως χρειάζεται την τεχνογνωσία και την εμπειρία ενός ειδικού πάνω στο αντικείμενο, κάτι το οποίο διαθέτουν ελάχιστοι στην Ελλάδα, γι’ αυτό και πιθανότατα να συνεργαστεί  με κάποιον τέτοιο ξένο πάροχο.

Τα παραπάνω βρίσκονται στις προτεραιότητες της διοίκησης της επιχείρησης,  η οποία το τελευταίο  καιρό σχεδιάζει να ανακοινώσει «πακέτα ενεργειακών προϊόντων» που θα περιλαμβάνουν από συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και χρηματοδότηση πελατών για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Επίσης, στο πλαίσιο της παροχής διευρυμένων υπηρεσιών στους πελάτες της, περιλαμβάνεται και η δυνατότητα πληρωμής ογαριασμών μέσω του Ιντερνετ και η αξιοποίηση των έξυπνων κινητών (i phone, Android) που μαζί με την αναβάθμιση της ιστοσελίδας της αποτελούν προτεραιότητες της γενικής διεύθυνσης εμπορίας της ΔΕΗ.

Η νέα ιστοσελίδα της ΔΕΗ θα διαθέτει εταιρική τηλεόραση τύπου you tube, όπου θα προβάλλονται οι διάφορες δραστηριότητες της.

Μέσω της σύνδεσης μετρητή με το τηλέφωνο, ο καταναλωτής θα μπορεί να έχει real time ενημέρωση για την κατανάλωσή του αποφεύγοντας έτσι τους «έναντι λογαριασμούς».

 

econews

Σχόλια