Αστικές αναπλάσεις στον Πολύγυρο – έργα προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ

0
37

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» εντάσσεται με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιου Σώκου το έργο «Αστικές αναπλάσεις στον Πολύγυρο»,  προϋπολογισμού 4.002.128,09 ευρώ.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην αστική ανάπλαση του Πολυγύρου, τη βελτίωση πεζοδρομίων των κεντρικών δημοτικών οδών, αλλά και την κατασκευή φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο Ασκληπιού – Τρικούπη και στον κόμβο Νοσοκομείου.

Τα πεζοδρόμια θα διευρυνθούν, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί μόνο το πέρασμα χωρίς στάση των οχημάτων. Παράλληλα θα γίνει δενδροφύτευση και πλακόστρωση με υλικά μεγάλης αντοχής, ενώ προβλέπεται η τοποθέτηση οδηγών τυφλών και η εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού.

Σημειώνεται ότι σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων θα δημιουργηθούν εσοχές πλακοστρωμένες με κυβόλιθους για τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης. Με τον ίδιο τρόπο θα δημιουργηθούν εσοχές και για τους κάδους απορριμμάτων. Σε όλες τις διασταυρώσεις θα γίνουν ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες και θα τοποθετηθούν δοχεία απορριμμάτων.

econews

Σχόλια