Τίνα Μπιρμπίλη: τι δήλωσε για Κερατέα, αυθαίρετα, ΔΕΗ

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για την Κερατέα και τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αττική, την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και την ενεργειακή πολιτική της χώρας μίλησε μεταξύ άλλων η Τίνα Μπιρμπίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

—Απορρίμματα

Όσον αφορά στο ζήτημα της Κερατέας η κα. Μπιρμπίλη τόνισε πως ρόλος του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν είναι η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα απορρίμματα, αλλά ο περιβαλλοντικός έλεγχος των τεχνολογιών που θα επιλεγούν.

Σημείωσε δε πως στόχος της επικείμενης συνάντησης (σσ Πέμπτη 27/4) με τους κατοίκους της Κερατέας είναι να ανοίξει η συζήτηση και να βρεθεί μια λύση με «καταλύτη τις τεχνολογίες», ενώ απέφυγε να απαντήσει για το ενδεχόμενο αλλαγής τοποθεσίας κατασκευής του ΧΥΤΥ.

Αυθαίρετα

Ερωτώμενη για το θέμα της αυθαίρετης δόμησης και τον τρόπο που το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να το ρυθμίσει η κα. Μπιρμπίλη άφησε να εννοηθεί πως η ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών έχει εισπρακτική λογική και πως η ίδια δεν προτίθεται να παράσχει «περιβαλλοντικό και πολεοδομικό μανδύα», αλλά θα τοποθετηθεί σχετικά εν ευθέτω χρόνω.

Στόχος του ΥΠΕΚΑ, δήλωσε η κα. Μπιρμπίλη είναι ο περιορισμός της διάσπαρτης δόμησης διότι αυτή καταστρέφει το φυσικό τοπίο.

—Ενέργεια

Η Τίνα Μπιρμπίλη έκανε λόγο για ραγδαία ανάπτυξη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη χώρα, παρά τις γνωστές καθυστερήσεις, ενώ για το ζήτημα της ΔΕΗ επανέλαβε την πεποίθησή της για ανάγκη διατήρησης του μάνατζμεντ από το Δημόσιο, αλλά και για ανάγκη ανοίγματος της αγοράς ενέργειας στη χώρα με παράλληλη δραστηριοποίηση της Επιχείρησης σε γειτονικές αγορές του εξωτερικού.

Τέλος, η κα. Μπιρμπίλη υπεραμύνθηκε του «πράσινου» χαρακτήρα της ανάπτυξης που πρεσβεύει το ΥΠΕΚΑ, τονίζοντας πως η αναπτυξιακή πορεία της χώρας την τελευταία δεκαπενταετία, με ρυθμούς της τάξης του 3% με 4%, οδήγησε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι περιβαλλοντικοί όροι.

econews

Σχόλια