Φωτοβολταϊκό πάρκο 10 MWp στη Λάρισα

0
505

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο φωτοβολταϊκός σταθμός της Selected Volt, θυγατρικής της Επίλεκτος, στη Λάρισα.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία του εν λόγω φωτοβολταικού σταθμού, η οποία υπολογίζεται άνω των 13.500 εκατομμυρίων Kwh , είναι αρκετή για να ηλεκτροδοτήσει μια πόλη με πληθυσμό 10.800 κατοίκων ή ισοδύναμα 3.730 νοικοκυριά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την ηλέκτριση του φωτοβολταικού σταθμού της θυγατρικής εταιρείας Selected Volt και της θέσης αυτού σε δοκιμαστική λειτουργία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαβίβασε την απόφασή της με την οποία χορηγεί άδεια λειτουργίας φωτοβολταικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 9,99 MWp στη θέση Βαμβακού του Δήμου Φαρσάλων του Ν. Λάρισας για 20 έτη.

Με την άδεια λειτουργίας ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες κατασκευής και αδειοδοτήσεων του φωτοβολταικού σταθμού και τέθηκε πλέον σε πλήρη λειτουργία.

Δεδομένου ότι, η καθαρή ενέργεια που θα παράγει ο φωτοβολταϊκός σταθμός υποκαθιστά ηλεκτρική ενέργεια που εναλλακτικά θα παραγόταν από λιγνίτη, η επένδυση θα αποτρέψει την έκλυση στην ατμόσφαιρα περίπου 18.600 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Από περιβαλλοντικής απόψεως, το παραπάνω είναι ισοδύναμο με τα οφέλη που μας παρέχουν 1 εκατομμύριο δέντρα ή αλλιώς 20.000 στρέμματα δάσους και επίσης ισοδύναμο με το να τεθούν εκτός κυκλοφορίας 6.000 αυτοκίνητα μέσου κυβισμού.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Selected Volt ελέγχεται από την Επίλεκτο Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ εμμέσως σε ποσοστό 100 % μέσω της θυγατρικής της Επίλεκτος Ενεργειακή.

econews

Σχόλια