Ενέργεια: κρίσιμο αναμένεται το επόμενο 15νθημερο

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση των Βρυξελλών είναι έτοιμο ώστε να προχωρήσει η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για το τρίτο πακέτο στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Energypress.gr,  μαζί με το ν/σ για το τρίτο πακέτο είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί και το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το πακέτο ρυθμίσεων για τους αγωγούς φυσικού αερίου ITGI και πετρελαίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολης, τη σύσταση του φορέα για τις έρευνες πετρελαίου αλλά και τις προκηρύξεις των πολυαναμενόμενων διαγωνισμών για τις νέες ΕΠΑ σε Στερεά, Αν. Μακεδονία Θράκη και Κ. Μακεδονία.

Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο για το ν/σ που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο τη νέα κοινοτική νομοθεσία για την ενέργεια.

Ήδη στην αλληλογραφία που έχει υπάρξει για επιμέρους θέματα του νομοσχεδίου, η Κομισιόν επέτρεψε τα κεφάλαια που αφορούν τους καταναλωτές και τη ΡΑΕ.

Ενώ στο κομμάτι του ηλεκτρισμού υπήρξαν ορισμένα σχόλια χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις, που έχουν γίνει αποδεκτές και έχουν ενσωματωθεί.

Επίσης, εκκρεμεί η αποστολή σχολών για το κομμάτι του νομοσχεδίου που αφορά το φυσικό αέριο.

Εφόσον το νομοσχέδιο παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα,  τα εν λόγω σχόλια θα συμπεριληφθούν στη δημόσια διαβούλευση που θα ακολουθήσει πριν τη συζήτηση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Τέλος, την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει νέος γύρος συζητήσεων με την Κομισιόν για την υπόθεση των Swaps.

 

econews

Σχόλια