Αυθαίρετα: σε καλό κλίμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση Μπιρμπίλη-Παπακωνσταντίνου

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ολοκληρώθηκε η μη προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη για το ζήτημα των αυθαιρέτων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, κατόπιν της ρύθμισης οικονομικής τακτοποίησης που προωθεί το ΥΠΟΙΟ, στην προσπάθειά του να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, και  τις δηλώσεις της Τίνας Μπιρμπίλη ότι το ΥΠΕΚΑ δεν πρόκειται να παράσχει «περιβαλλοντική και πολεοδομική κάλυψη» σε ένα μέτρο εισπρακτικού χαρακτήρα.

Βγαίνοντας από το ΥΠΟΙΟ η κα. Μπιρμπίλη είπε χαρακτηριστικά πως  «με τον Γιώργο μιλάμε καλά», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για καλό κλίμα μεταξύ των δύο υπουργών.

Ωστόσο, επί της ουσίας, τόσο η κα. Μπιρμπίλη όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έδωσαν σαφή απάντηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης.

Η υπουργός ΠΕΚΑ παρέπεμψε στον κ. Παπακωνσταντίνου και ο δεύτερος είπε πως για τα αυθαίρετα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Σημειώνεται πως το πρόστιμο για την ανέγερση αυθαιρέτου είναι ίσο με το 30% επί της αντικειμενικής αξίας και το ετήσιο πρόστιμο διατήρησης ισούται με το 5% της αντικειμενικής αξίας.

Η μείωση των προστίμων εκτιμάται ότι ίσως ξεπεράσει και το 50%.

econews

Σχόλια