Χανιά: έργα 35 εκατ. ευρώ θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2011

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Έργα προϋπολογισμού που αγγίζει τα 35 εκατομμύρια ευρώ, θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2011 στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ενώ παράλληλα διεκδικούνται και οι εντάξεις στο ΕΣΠΑ διαφόρων έργων συνολικού προϋπολογισμού περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Την εν λόγω ανακοίνωση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα τον πίνακα των έργων για τα οποία προχωρούν οι διαδικασίες υλοποίησης.

Πρόκειται για δύο νέα νηπιαγωγεία, στον Ταυρωνίτη και τον Βάμο, το κτίριο του 8ου Γυμνάσιου Χανίων, τη βελτίωση του δρόμου Φουρνές-Λάκκοι-Ομαλός, την αποκατάσταση του παλαιού υδροηλεκτρικού εργοστασίου της ΔΕΗ στην Αγυιά, για τη δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την ανάπλαση της λίμνης της Αγυιάς και τον ποδηλατόδρομο από την λίμνη μέχρι τον Πλατανιά.

Στο σχεδιασμό της περιφερειακής ενότητας Χανίων υπάρχει ακόμα η ανέγερση πενταόροφου κτιρίου στην οδό Γκερόλα , προκειμένου να συστεγαστούν και οι δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα γίνει ανακαίνιση του κτιρίου της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων στην παλιά πόλη των Χανίων.

Σε ό,τι αφορά στην βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου, ο κ. Βουλγαράκης είπε πως θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης συνολικά για το νησί, τα οποία θα κατανεμηθούν αναλογικά στις Περιφερειακές Ενότητες.

 

Πηγή cretalive.gr

 

econews

Σχόλια