Κρήτη: ανησυχία για τα κενά στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, εξαιτίας των ελλείψεων που καταγράφονται σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, είναι η πρώτη φορά που οι αξιωματικοί και το προσωπικό της Πυροσβεστικής από όλη την Κρήτη εμφανίζονται  έντονα προβληματισμένοι για τα κενά που καταγράφονται, τα οποία πιστεύουν ότι θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στο Σώμα τους αμέσως επόμενους μήνες.

Όπως τόνισε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργος Τριγώνης, οι πρόσφατες αποστρατείες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν καλύφθηκαν με την άφιξη νέων πυροσβεστών.

Παράλληλα ο κ. Τριγώνης εκτίμησε ότι θα υπάρξουν κενά και στους εποχικούς πυροσβέστες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μόνιμοι πυροσβέστες που υπηρετούν στην Κρήτη είναι πολύ λιγότεροι από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα και οι συνδικαλιστές του Σώματος υποστηρίζουν ότι για να λειτουργήσει η υπηρεσία σε κανονικά επίπεδα, απαιτείται η πρόσληψη 70 μόνιμων πυροσβεστών.

Επισημαίνεται ότι οι μόνιμοι πυροσβέστες στο νησί μόλις που ξεπερνούν τους 500, ενώ πέρυσι είχαν τη βοήθεια περίπου 520 εποχικών πυροσβεστών.
Φέτος πολλοί αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι οι εποχικοί θα είναι λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά.

econews

Σχόλια