Κορώνεια και Βόλβη: σύσκεψη για την προστασία των λιμνών

0
37

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η προστασία των λιμνών Βόλβης και Κορώνειας θα βρεθεί στο επίκεντρο της ειδικής σύσκεψης που συγκαλεί την Τετάρτη, 27 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι ο δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης.

Ειδικότερα, με επιστολή του προς τους βουλευτές ο δήμαρχος κ. Γαλαμάτης απευθύνει έκκληση για άμεση διαμόρφωση κοινού πλαισίου δράσης και παρεμβάσεων για την προστασία των λιμνών.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος, το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, έχει αναλάβει πρωτοβουλία επεξεργασίας αναθεωρημένου προγράμματος δράσεων για την αποκατάσταση και την προστασία της λίμνης Κορώνειας, μέσα στο οποίο θα εντάσσεται η ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα της Βόλβης.

Ήδη το δημοτικό συμβούλιο, υπενθυμίζει ο κ. Γαλαμάτης, έχει συγκροτήσει επιτροπή που θα καταθέσει εμπεριστατωμένα τις θέσεις του δήμου, καθώς τόσο η λίμνη Βόλβη όσο και τα στενά της Ρεντίνας αποτελούν περιοχές ζωτικής σημασίας.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη έχουν κληθεί οι βουλευτές Β΄Θεσσαλονίκης ΓερανίδηςΒασίλειος, Αρβανιτίδης Γεώργιος, Kαράογλου Θεόδωρος, Αναστασιάδης Σάββας, Τζέκης Αγγελος, Βελόπουλος Κυριάκος και Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία.

econews

Σχόλια