Οικολογική έκθεση στην Ευρώπη: Ξεκίνησε το «τρένο των ιδεών»

1
20

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία

Με πρώτο του σταθμό την Κοπεγχάγη, το τρένο των ιδεών, ο περιβαλλοντικός πρεσβευτής του Αμβούργου που προωθεί την οικολογική ανάπτυξη των πόλεων, ξεκίνησε το ταξίδι του στην Ευρώπη. Στα βαγόνια του τρένου παρουσιάζεται διαδραστική έκθεση σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη. Το τρένο  θα σταματήσει συνολικά σε 17 ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ οι  επισκέπτες του καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά προτείνοντας και τις δικές του ιδέες σε περιβαλλοντικά θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι το ο Αμβούργο, βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το βραβείο της πράσινης πόλης του 2011, λόγω των υψηλών οικολογικών κριτηρίων που έχει θέσει για την ανάπτυξή της.

Συγκεκριμένα το φιλόδοξο περιβαλλοντικό σχέδιο του Αμβούργου προβλέπει τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2020 σε σύγκριση με το 1990 και μείωση κατά 80% μέχρι το 2050.

Πολλούς πόντους έλαβε άλλωστε και από την ιδέα του τρένου που έχει ως στόχο να γίνει φορέας ιδεών και πεδίο συζήτησης μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων.

Στο πρώτο βαγόνι ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να κάνει μια εικονική βόλτα στο Αμβούργο, στο δεύτερο βαγόνι καλείται να εκφράσει τις δικές του ιδέες σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος στην περιοχή τους, ενώ στο τρίτο βαγόνι παρουσιάζονται πρωτοποριακές ιδέες από το Αμβούργο και άλλες πόλεις.

Στα τελευταία βαγόνια μέσα από την έκθεση τίθεται το ζήτημα της μείωσης των φυσικών πόρων και των συνεπειών που θα έχουν οι κλιματικές αλλαγές στη ζωή των πόλεων.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.