Μυτιλήνη: έργα για την ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους

0
13

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το έργο με τίτλο «ανάδειξη και αξιοποίηση απολιθωμένου δάσους της νησίδας Νησιώπης» με ανάδοχο φορέα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Κρήτης και νήσων Αιγαίου.

Στόχος του έργου είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη του τμήματος του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου που βρίσκεται στη νησίδα Νησιώπη με τη δημιουργία επισκέψιμου πάρκου.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν οι υποδομές για τη μετάβαση των επισκεπτών της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους στο νησιωτικό πάρκο, όπου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν το θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου δάσους που βρίσκεται στην παράκτια ζώνη της Νησιώπης.

Η μετάβαση των επισκεπτών θα γίνεται με ειδικό καραβάκι με γυάλινο πάτο, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να παρατηρήσουν τις μοναδικές απολιθωματοφόρες θέσεις που βρίσκονται σήμερα κάτω από τη θάλασσα.

Το έργο αναμένεται να αποτελέσει θετικό παράδειγμα για την «πράσινη» ανάπτυξη», αλλά και να συμβάλει σημαντικά στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της  Λέσβου.

econews

Σχόλια