Καιρός: ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το Πάσχα

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός κατά το τετραήμερο του Πάσχα, με αρκετή ηλιοφάνεια και αραιές κατά τόπους νεφώσεις.

Στην Αττική, θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια και μόνο πρόσκαιρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές νεροποντές. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της Δυτικής Πελοποννήσου και της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές νεροποντές. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Για την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών νεροποντών στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο θα φτάσουν πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα νότια, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

econews

Σχόλια