Θεσσαλονίκη: εθελοντικός καθαρισμός στο κέντρο της πόλης

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης στηρίζει και συμμετέχει σε προσπάθειες και ενέργειες εθελοντισμού που έχουν στόχο την  ευαισθητοποίηση και την συμμετοχή των δημοτών σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών, παιδιά από τις κατασκηνώσεις  «ΣΚΟΥΡΑΣ» και άλλοι εθελοντές, παίρνουν την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία καθαριότητας  του Δήμου Θεσσαλονίκης θα βοηθήσουν στον καθαρισμό της πόλης.

Την Παρασκευή 29 Απριλίου, από τις 9 το πρωί, με αφετηρία την πλ. Αριστοτέλους (Ολύμπιον) θα ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους και σε συνεργασία με το προσωπικό της υπηρεσίας Καθαριότητας θα βοηθήσουν να φαίνεται η πόλη ομορφότερη.

Οι εθελοντές θα φθάσουν στις 11.30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο (φουαγιέ) όπου θα τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την προσπάθεια τους αυτή.

Στους μικρούς εθελοντές θα μοιραστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός καθαριότητας.

Σχετικά με την εθελοντική αυτή εξόρμηση καθαριότητας, ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Στ. Αβραμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής και της ευαισθητοποίησης σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης, πέραν της καθημερινής προσπάθειας  για την  βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών καθαριότητας, θέτει ως μια από τις προτεραιότητές του την υλοποίηση  και στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στην συμμετοχή και συνεργασία όλων των δημοτών.

Θα επικροτούμε προσπάθειες  με σκοπό την  αφύπνιση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των δημοτών σε θέματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και ανάδειξης του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης, καθιστώντας σαφές ότι η καθαριότητα, η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας.

Βασιζόμαστε στην ευαισθητοποίηση και στην εθελοντική διάθεση και συμμετοχή για να κάνουμε όλοι μαζί  μια νέα αρχή και να απολαμβάνουμε εμείς και οι επισκέπτες την όμορφη και καθαρή Θεσσαλονίκη.

Ως Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές-κατασκηνωτές των ‘’Κατασκηνώσεων ΣΚΟΥΡΑ’’ για την πρωτοβουλία της εθελοντικής προσφοράς στον καθαρισμό της πόλης μας. Οι μικροί κατασκηνωτές σε ρόλο εθελοντών μάς παραδειγματίζουν, σε μια προσπάθεια προώθησης της καθαριότητας.

Η πόλη μας, η γειτονιά μας, τα πάρκα και οι πλατείες ανήκουν σε όλους και πρέπει να φροντίζουμε  όχι μόνο σήμερα αλλά κάθε μέρα για την καθαριότητα τους αλλά και για την ανακύκλωση.

Σαν δημότες δεν αρκεί να προσέχουμε μόνο εμείς αλλά να δίνουμε το μήνυμα και στους άλλους, ότι το περιβάλλον, η πόλη μας, είναι το κοινό μας σπίτι.

Οι μικροί κατασκηνωτές δίνουν το δικό τους μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και συνείδησης. Τέτοιες προσπάθειες εθελοντισμού και ειδικά από μαθητές μας βοηθούν και λειτουργούν πολλαπλασιαστικά. Είναι  χρήσιμες πρωτοβουλίες και ενέργειες.

Με συλλογική προσπάθεια συνεχίζουμε για ένα καλύτερο αύριο της πόλης μας».

 

econews

Σχόλια