XYTA Φυλής: αισθάνονται "ριγμένοι" και απειλούν με κλείσιμο Δήμος και κάτοικοι

2
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οργή επικρατεί, στη Φυλή, εξαιτίας των εξελίξεων στην Κερατέα με τις δημοτικές Αρχές της περιοχής να ζητούν κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής μέσα στα επόμενα δυόμιση με τρία χρόνια και την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, σύμφωνα με δημοσίευμα του aftodioikisi.gr.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «στη Δυτική Αττική κάναμε το χρέος μας επί έτη πολλά και πληρώσαμε και πληρώνουμε το κόστος. Εάν σήμερα η κυβέρνηση δεν κινηθεί στα πλαίσια της νομιμότητας και των αρχών που σας εκθέσαμε, τότε η ανοχή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του νέου Δήμου Φυλής θα ανήκει στο παρελθόν με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως η «γραμμή» του Δημάρχου είναι από τις πλέον μετριοπαθείς, με τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου να ζητούν άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ.

Μάλιστα, για τους πολίτες και τις δημοτικές Αρχές της Φυλής η ακύρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής σε Κερατέα και Γραμματικό θεωρείται «αιτία πολέμου», καθώς αισθάνονται «ριγμένοι» και απειλούν με κλείσιμο του ΧΥΤΑ αν δεν προχωρήσουν τα έργα και αλλού.

Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Μπουραΐμης ζητά μεταξύ άλλων άμεση εκτέλεση όλων των έργων που προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, την περιβαλλοντική εξυγίανση του ιδιαίτερα επιβαρυμένου Δήμου Φυλής,  αλλά και την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του ΧΥΤΑ στον οποίο καθημερινά εισβάλλουν ρακοσυλλέκτες, τη συμμετοχή του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας που θα αναλάβει την την κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας, αλλά και τον έγκαιρο σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων όταν κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής ώστε να αποκατασταθεί το φυσικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται πως στη Φυλή λειτουργεί ο μοναδικός ΧΥΤΑ της Αττικής από το 1963 και το εργοστάσιο  μηχανικής ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ).

—Κάλυψη σε Παπουτσή για Κερατέα

Την ίδια στιγμή, ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής πρόσφερε κάλυψη στον υπουργο Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή για το ζήτημα της Κερατέας και υπογράμμιζε πως «το θέμα είναι να υλοποιηθεί το έργο κατά τον καλύτερο τρόπο», ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πλευρά της κυβέρνησης».

econews

2 Σχόλια

  1. Ο κάθε δήμος να πάρει της ευθύνες του και να κάνη μονό την διαχείριση τον σκουπιδιών της περιοχής του τότε πιστεύω πώς θα λήθη το πρόβλημα που τόσα χρόνια μας απασχολεί και πιστεύω πώς δεν θα υπάρχουν συμφέροντα κάτω από το τραπέζι, και έτσι πιστεύω πώς όλες η περιοχές θα ανασάνουν .ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΚΕΨΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ειναι κάτι παραπάνω απο ντροπή , ο τροπος διαχείρησης των σκουπιδιών. Η κυβέρνησηκαι ο δήμαρχος αποζημιώνουν τους κατοίκους των Ανω Λιοσίων και τους τιμά για την ψηφο τους σε αυτους με αποτέλεσμα την επανεκλογή τους , με το άρωμα που αυτές τις μέρες διαχέεται απο την χωματερή και βρωμάει η περιοχή . Οι οικολόγοι μόνο για τα τετραποδα ζώα ενδιαφέρονται, γιατί τοσος ρατσιτσμος .Παρακαλώ αν ειστε σωστοι οικολόγοι να ασχοληθειτε με τα δίποδα των άνω λιοσίων-καματερου-κ.τ.λ.παυτές τις μέρες δεν μπορούν να αναπνεύσουν απο την σκατ…..

Comments are closed.