ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: απειλεί με απεργίες διαρκείας

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας, προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στα «Νέα», το μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ Κώστας Κουτσοδήμας μιλώντας  σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5», τόνισε ότι «Θα γίνουν απεργίες από αυτές που η ΓΕΝΟΠ ξέρει να κάνει».

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου και όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα διαρκέσουν πολλές ημέρες, όχι δύο ή τρεις.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος μιλώντας στα «Νέα»,  τόνισε: «Ακόµη και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας θα επιδιώξουµε να συναντήσουµε για να τους ενηµερώσουµε σχετικά µε τη λαθεµένη απόφαση της κυβέρνησης».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΕΝΟΠ αφού ανέλυσε την  κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την περαιτέρω μετοχοποίηση – ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και άλλων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, τονίζει με ανακοίνωσή της ότι εμμένει  στη βάση της αδιαπραγμάτευτης θέσης της, που είναι απόφαση των Συνεδρίων της.

Το 51% των μετοχών της Επιχείρησης και το management πρέπει να ανήκουν πάντα στο Δημόσιο ώστε να μπορεί και ο πιο φτωχός καταναλωτής να απολαμβάνει το αγαθό του ηλεκτρισμού.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα συνεδριάσει στις 28 Απριλίου  για να αποφασίσει τους τρόπους αντίδρασης στην περαιτέρω μετοχοποίηση της επιχείρισης.

 

econews

Σχόλια