ΔΕΗ – ΚΑΠΕ: συνεργασία για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

0
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μνημόνιο συνεργασίας για το πρόγραμμα «Υλοποίηση επενδύσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον οικιακό τομέα μέσω της υπογραφής Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ)» υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Ματθαίος Σανταμούρης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, ΔΕΗ και ΚΑΠΕ συμφώνησαν να αναπτύξουν κοινή δραστηριότητα παροχής ενεργειακών υπηρεσιών στον οικιακό τομέα.

Ειδικότερα, ΔΕΗ και ΚΑΠΕ θα στοχεύσουν την  ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών μέσω παροχής ενεργειακών υπηρεσιών- παρεμβάσεων που θα αποπληρώνονται σε βάθος χρόνου μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ανάλογα με το ποσοστό της επιτυγχανόμενης εξοικονόμησης ενέργειας.

Ειδικότερα, τα νοικοκυριά που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση, χωρίς να καταβάλουν άμεσα το αντίτιμο, αλλά αποπληρώνοντας τις παρεμβάσεις σε βάθος χρόνου και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το έργο προβλέπει πιλοτική εφαρμογή σε 1000 περίπου κατοικίες σε πέντε Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη, τον Άγιο Δημήτριο, την Καισαριανή, το Περιστέρι και το Παλαιό Φάληρο.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αναληφθεί για τα κτήρια του δημόσιου τομέα, όπου συμμετέχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα: 45 κτήρια δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Για το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 47 επιχειρήσεις ενεργειακών υπηρεσιών, αρκετές εκ των οποίων προέρχονται από το εξωτερικό και μεταφέρουν τεχνογνωσία και κεφάλαια στην όλη διαδικασία.

econews

Σχόλια