Ιχθυοκαλλιέργειες: αντιδράσεις για τη χωροθέτησή τους

1
80

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την αντίδραση των Περιβαλλοντικών Συλλόγων, αλλά και της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Λοκρίδας, έχει προκαλέσει το σχέδιο για την χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις σημειώθηκαν στην Αταλάντη και τον Θεολόγο, καθώς οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι φορέων εκτιμούν ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες θα υποβαθμίσουν την περιοχή σε ό,τι αφορά τον τουρισμό.

Ειδικότερα, σε ψήφισμά του ο Δήμος Λοκρών της Φθιώτιδας επισημαίνει ότι η περιοχή είναι κορεσμένη και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να δεχθεί νέες εγκαταστάσεις ή επέκταση των υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργειών.

Σημειώνεται ότι με βάση το χωροταξικό που έχει τεθεί σε διαβούλευση στην περιοχή του Μαλιακού και του Β. Ευβοϊκού προβλέπονται τέσσερις περιοχές οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών με πρόβλεψη η παραγωγή να φτάσει στις 24.000 τόνους ψάρια κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδας (Λιβανάτες Αταλάντη Τραγάνα και Θεολόγος) που ήδη λειτουργούν ιχθυοκαλλιέργειες προβλέπεται σχεδόν ο πενταπλασιασμός της παραγωγής είτε με αύξηση δυναμικότητας ιστάμενα ιχθυοτροφείου είτε με εγκατάσταση νέων.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ρε δε πατε να κανετε σεξ καλυτερα απο το να μας υποδειξεται που θα κανουμε δουλειες…σε 6 μηνες βγαινει η καινουρια μου αδεια λειτουργιας ιχθυοτροφειου στη θεση της παλιας μοναδας στο θεολογο…οποιος εχει τα αρχιδια ας μιλησει…

Comments are closed.