Λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας διανεμήθηκαν σε δημοτικά στο Μαρούσι

0
86

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με τη διανομή 2.880 οικιακών λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας σε ίσο αριθμό μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αμαρουσίου, και με τον ενθουσιασμό των παιδιών να σφραγίζει κυριολεκτικά την επιτυχία της δράσης, ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου «Φωτίζουμε το Μέλλον».

Στο πλαίσιο της δράσης που υλοποίησε ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρία OSRAM A.E, στελέχη της Διοίκησης, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, βρέθηκαν στα σχολεία της πόλης και ενημέρωσαν τους μαθητές για τα οφέλη της χρήσης οικολογικών λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης στα σπίτια τους.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή επτά στελέχη της Διοίκησης του Δήμου επισκέφτηκαν τους μαθητές στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και τους μίλησαν για τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Αφού προηγουμένως τους ευχαρίστησαν για τη συνεργασία τους να φέρουν από έναν λαμπτήρα παλαιού τύπου στο σχολείου τους, είπαν στους μαθητές ότι καθέναν τους περιμένει στο γραφείο των καθηγητών ένας λαμπτήρας νέας τεχνολογίας που θα πρέπει να ενημερώσουν τους γονείς τους για να τον παραλάβει αφού προηγουμένως συνεννοηθούν με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Τη δράση «Φωτίζουμε το μέλλον» συντόνισε και σε συνεργασία με τη Διοίκηση υλοποίησε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου με επικεφαλής τον Παντελή Τσιτσιμπάση. Τους λαμπτήρες προσέφερε δωρεάν στους μαθητές η εταιρία OSRAM A.E.

Μετά την ολοκλήρωση της διανομής, το επόμενο βήμα είναι η απόσυρση των παλαιού τύπου λαμπτήρων. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος θα παραλάβει όλες τις παλιές λάμπες πυρακτώσεως που έχουν συγκεντρώσει οι μαθητές στα σχολεία τους, τις οποίες και θα φροντίσει να προωθήσει προς ανακύκλωση.

econews

Σχόλια