Φουκουσίμα: άντληση ραδιενεργού νερού ξεκίνησε η Tepco

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την άντληση ραδιενεργού ύδατος από τα υπόγεια του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα ξεκίνησε η Tepco, διαχειρίστρια εταιρεία της μονάδας.

H άντληση 25.000 τόνων μολυσμένου νερού από τα υπόγεια του κτηρίου που στεγάζει μια τουρμπίνα στον τομέα 2 της μονάδας, θα επιτρέψει στους εργάτες της Tepco να προχωρήσουν με τις εργασίες επιδιόρθωσης των ζωτικής σημασίας συστημάτων ψύξης των αντιδραστήρων, που τέθηκαν εκτός λειτουργίας εξαιτίας του τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Τη Δευτέρα, η Tepco ανακοίνωσε πως θα χρειαστούν εννέα περίπου μήνες για την οριστική ψύξη των αντιδραστήρων της μονάδας στη Φουκουσίμα, με κυβερνητικά στελέχη να εμφανίζονται επιφυλακτικά απέναντι σε αυτή την πρόβλεψη.

Συνολικά, στους αντιδραστήρες και τα κτήρια των τουρμπινών ψύξης λιμνάζουν 70.000 τόνοι ραδιενεργού νερού που πρέπει να αντληθούν.

Παράλληλα, η Tepco επιχειρεί να «καθαρίσει» το ραδιενεργό νερό, ώστε να το επαναχρησιμοποιήσει στη διαδικασία ψύξης των αντιδραστήρων.

Σημειώνεται πως η εταιρεία επιβλέπει την κατάσταση στους αντιδραστήρες με ειδικά τηλεχειριζόμενα  ρομπότ, καθώς τα επίπεδα ραδιενέργειας βρίσκονται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

econews

Σχόλια