Φωτοβολταϊκά: τον Ιούνιο ξεκαθαρίζει η ΔΕΗ με τα έργα του «ειδικού καταλόγου»

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το αργότερο σε ενάμισι μήνα από σήμερα υπολογίζει η ΔΕΗ να έχει δώσει όρους σύνδεσης και στα  παλαιά φωτοβολταικά, ισχύος 150 Kw και άνω, τα λεγόμενα έργα του «ειδικού καταλόγου», σύμφωνα με ρεπορτάζ του energypress.gr.

Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά , τα οποία αφορούν αιτήσεις της περιόδου 2007-2008, έχουν προτεραιότητα να εξεταστούν έναντι όλων των άλλων, με συνολική ισχύ γύρω στα 800 MW.

Περίπου το 50% έχει εξεταστεί από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης, αλλά δεν έχουν δοθεί σε όλα όροι σύνδεσης και αυτό για λόγους προτεραιότητας.

Ο νόμος προβλέπει ότι όροι σύνδεσης δίνονται με βάσει τη χρονολογική σειρά, που οι αιτήσεις είχαν κατατεθεί στη ΡΑΕ, και στη συνέχεια  απεστάλησαν στη ΔΕΗ.

Οι υπηρεσίες της ΔΕΗ, τα εξετάζουν κατά περιοχές και κατά «γραμμές»,  ανεξάρτητα από τη χρονολογική σειρά βάσει της οποίας τα έστειλε η ΡΑΕ.

Έτσι, για κάποια έργα, παρ’ ότι η εξέτασή τους έχει ολοκληρωθεί, δεν έχουν δοθεί ακόμη όροι σύνδεσης, αφού στη χρονολογική σειρά προηγούνται άλλα, παλαιότερα.

Παράλληλα, η ΔΕΗ έχει εξετάσει και ένα μεγάλο αριθμό αγροτικών αιτημάτων, τα οποία επειδή είναι μικρής ισχύος έργα εξετάζονται από τα τοπικά της γραφεία.

Σε όσα μικρά έργα δεν «έπεφταν» πάνω σε γραμμές που δεσμεύονται από μεγαλύτερα, η ΔΕΗ έχει δώσει όρους σύνδεσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για 2.600 αγροτικά αιτήματα.

 

econews

Σχόλια