Πράσινο καγκελάριο στη Γερμανία δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Γερμανία ενδέχεται να αποκτήσει τον πρώτο Πράσινο καγκελάριο στις επόμενες εκλογές, όπως προέκυψε από δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Monsters and Critics, για πρώτη φορά οι Πράσινοι προηγούνται κατά μία ποσοστιαία μονάδα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που θεωρείται το άλλο μεγάλο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι και τα δύο κόμματα μαζί συγκεντρώνουν 10% περισσότερο από τον κυβερνώντα κεντροδεξιό συνασπισμό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη δημοσκόπηση της TNS Emnid οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν μαζί 47%, ενώ ο συνασπισμός της Μέρκελ συγκεντρώνει 37%.

Ο συνασπισμός της Μέρκελ (Χριστιανοδημοκράτες), η Χριστιανική Κοινωνική Ένωση της Βαυαρίας (CDU/CSU) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP)  θα βρίσκονται στην εξουσία μέχρι τις επόμενες εκλογές το 2013.

Στην δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 4.000 ψηφοφόροι, οι CDU/CSU συγκέντρωσαν 32%, το SPD 23%, οι Πράσινοι 24%, το FDP 5% και το Αριστερό Κόμμα 9%.

Σημειώνεται ότι οι Πράσινοι, που τάσσονται κατά των πυρηνικών, αύξησαν σημαντικά τη  δημοτικότητά τους μετά την πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία και πρόκειται να διορίσουν τον πρώτο τους πρωθυπουργό κρατιδίου μετά το εκλογικό  ρεκόρ που σημείωσαν τον περασμένο μήνα στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

econews

Σχόλια