Τα σκουπίδια «πνίγουν» την Πάτρα

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Διογκώνεται το πρόβλημα  με τα απορρίμματα στο δήμο της  Πάτρας, καθώς παραμένουν περίπου 1.800 τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους, εξ αιτίας των κινητοποιήσεων που κάνουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία», εδώ και 6 ημέρες δεν γίνεται η αποκομιδή απορριμμάτων και η κατάσταση στην πόλη είναι ανυπόφορη.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας ζητούν από τον δήμο Πατρέων να εξασφαλίσει την μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, όπου βρίσκονται τα απορριμματοφόρα, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος σταμάτησε την καταβολή επιδόματος για την μετακίνησή τους στην περιοχή.

Γι αυτό το λόγο προσέρχονται καθημερινά στον πλησιέστερο δημοτικό χώρο εργασίας, ζητώντας να μεταφερθούν στη Ξερόλακκα με λεωφορείο του δήμου.

Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς δήλωσε αποφασισμένος να εφαρμόσει το νόμο που προβλέπει πενθήμερη εργασία και ημερήσια απασχόληση έξι ωρών και είκοσι λεπτών, ενώ η υπερωριακή απασχόληση θα γίνεται όταν είναι επιβεβλημένη και θα την πληρώνονται μόνο όσοι πράγματι εργάζονται εκτός του ωραρίου τους.

Εν τω μεταξύ, κάτοικοι των περιοχών που γειτνιάζουν με τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας έχουν αποκλείσει την είσοδο του, ζητώντας να σταματήσει η λειτουργίας του, την οποία χαρακτηρίζουν ως παράνομη.

 

econews

Σχόλια