Πράσινη Επιχειρηματικότητα: Το Πρόγραμμα ‘ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ’ ως καταλύτης τοπικής ανάπτυξης

0
100

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου το Συνέδριο με τίτλο «Πράσινη Επιχειρηματικότητα: Το Πρόγραμμα ‘ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ’ ως καταλύτης τοπικής ανάπτυξης» που διοργάνωσε το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ», το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και απευθύνεται στις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Στόχος του είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των επιχειρήσεων, σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, παρουσιάστηκαν οι μέχρι σήμερα δράσεις του έργου, τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς και συμπεράσματα για το πώς αντιλαμβάνεται η τοπική επιχειρηματική κοινότητα την έννοια της περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Γεωργόπουλο, Πρόεδρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ομιλητές ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ», κ. Δημήτρης Γεωργακέλλος, η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Βικτωρία Πέκκα – Οικονόμου, ο Λέκτορας κ. Μάρκος Τσόγκας, ο Διευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, κ. Δημήτρης Πρίφτης, ο οικονομολόγος κ. Παναγιώτης Χουντάλας, η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Διδασκάλου και η Περιβαλλοντολόγος, κ. Ελένη Ψώμου.

Κατά την ομιλία του, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ», κ. Δημήτρης Γεωργακέλλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«το Πρόγραμμα δεν είναι μόνο μια προσπάθεια για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά είναι και μία ευκαιρία, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να βελτιώσουν ή να αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν, προς το συμφέρον όχι μόνο του περιβάλλοντος, αλλά και του ίδιου τους του εαυτού, των ίδιων των επιχειρήσεων.»

Το πρόγραμμα «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ» χρηματοδοτείται κατά 50% από πόρους του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και κατά 50% από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «ΒΙΟΠΕΙΡΑΙΑΣ», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Στοιχεία επικοινωνίας Πανεπιστημίου Πειραιώς:

Καραολή & Δημητρίου 80, 185 34 Πειραιάς
Τηλέφωνα: 2104142616, 2104142611
Φαξ: 2104142639
Email: info@biopeiraias.gr ,  biopiraeus@unipi.gr

Σχόλια