Ζάκυνθος: επιστολή διαμαρτυρίας και συγκέντρωση υπογραφών για τη βίαιη θανάτωση αδέσποτων σκύλων

0
134

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τον αριθμό των 2313 υπογραφών συγκέντρωσε η επιστολή διαμαρτυρίας της Helen King,  κατοίκου Ζακύνθου, προς τους διοικητικούς φορείς και τις αστυνομικές Αρχές του νησιού με αφορμή τη βίαιη θανάτωση σκυλιών.

Η κα. Helen King αναφέρει τα εξής στην επιστολή της προς το Δήμαρχο Ζακύνθου, τον Αστυνομικό Διευθυντή του νησιού, τη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και το Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

«Λόγω της  έλλειψης στείρωσης των ζώων στην Ελλάδα, η χώρα μαστίζεται από γάτες και αδέσποτα σκυλιά. Κάθε χρόνο, παρά πολλά  από αυτά τα αδέσποτα ζώα πεθαίνουν στα χέρια ανθρώπων με τον πιο φρικτό τρόπο. Νεογέννητα γατάκια και σκυλάκια δεμένα σε πλαστικές σακούλες ρίχνονται σε κάδους σκουπιδιών. ενήλικα ζώα ντουφεκίζονται, κρεμιούνται δηλητηριάζονται, ενώ άλλα παραμένουν δεμένα χωρίς νερό και τροφή για μέρες.

Όλες αυτές  οι βάρβαρες μέθοδοι προκαλούν ανείπωτη οδύνη και πόνο στα ζώα μερικές φορές υπομένουν για μέρες και όχι μονό ώρες.

Το νησί της Ζακύνθου επί χρόνια είναι  οικοδεσπότης σε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να απολαμβάνουν τον ήλιο, τις πανέμορφες παραλίες τον Ελληνικό πολιτισμό και να συναντηθούν με την θαλάσσια  χελώνα που φωλιάζει στις όμορφες παραλίες της. Οι τουρίστες αυτοί στηρίζουν  με εκατομμύρια ευρώ στην τοπική οικονομία, ωστόσο, αυτοί είναι που μποϊκοτάρουν την Ελλάδα, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς των πολιτών όσον αφορά την προστασία των ζώων. Η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δύσκολη θέση και κάθε ευρώ βοηθά τη χώρα να σταθεί στα δικά της πόδια.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 17/1/2011 έως 24/1/2011 επτά σκυλιά βρέθηκαν νεκρά  στο Καλαμάκι. Στα δύο  επιβεβαιώθηκε ο δηλητηριασμός τους. Το ένα από αυτά ήταν κατοικίδιο ζώο και όχι αδέσποτο. Μερικές εβδομάδες αργότερα, ιδιόκτητος σκύλος δηλητηριάστηκε μέσα σε ιδιωτικό χώρο, κήπο και πέθανε. Τη Δευτέρα 21/3/2011 τέσσερα σκυλιά βρέθηκαν σε κάδο σκουπιδιών έξω από σούπερ μάρκετ στην άκρη της πόλης της Ζακύνθου. Τα είχαν πυροβολήσει με όπλο από κοντινή απόσταση και τα τοποθέτησαν σε σάκους ζωοτροφών. Ήταν ακόμη ζεστά όταν βρέθηκαν.

Ο αρχηγός της Ελληνικής αστυνομίας απέστειλε επιστολή σε όλα τα αστυνομικά τμήματα τον Αύγουστο του 2010 αναφέροντας ότι η αστυνομία «πρέπει να αναλάβει δράση άμεσα, κάθε φορά που έχουν πληροφορίες για κακοποίηση ζώων και να απαντήσει εγγράφως στον καταγγέλλοντα.»

Γι” αυτό παρακαλούμε τον αστυνομικό διοικητή Ζακύνθου να προβεί σε πλήρη και ενδελεχή διερεύνηση αυτών και τυχόν μελλοντικών συμβάντων και να ασκηθεί δίωξη, σε όποιον υπεύθυνο με την μέγιστη ποινή.

Επίσης, καλούμε τον δήμαρχο Ζακύνθου να ενημερώσει τον Ζακυνθινό λαό , ότι πράξεις σαν αυτές είναι βάρβαρες, αντιβαίνουν την ελληνική νομοθεσία (3170/2003) και την ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με τη μεταχείριση των ζώων και ότι οι παραβάτες θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη».

Σχόλια