Υδρογονάνθρακες: κοιτάσματα αξίας 10 δις. δολαρίων μόνο στη Δυτ. Ελλάδα διευκρίνισε ο Μανιάτης

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Διευκρινήσεις για τη δήλωσή του ότι η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί υδρογονάνθρακες αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων κατά την επόμενη δεκαπενταετία έδωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον ραδιοσταθμό Real Fm.

O κ. Μανιάτης –ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε δηλώσει τα παραπάνω σε εκδήλωση του ΙΕΝΕ– διευκρίνισε πως αναφέρθηκε στην «περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή για τη Λεκάνη της Αδριατικής μέχρι και νότια της Κρήτης, που είναι η περιοχή της χώρας μας η οποία μαζί με τη χερσαία Δυτική Ελλάδα έχουν ερευνηθεί περισσότερο».

Στην ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου αν η αναφορά του σε περιοχές «καθαρές» από διπλωματικής σκοπιάς οφείλεται στα ανεπίλυτα θέματα με την Τουρκία στο Αιγαίο ο κ. Μανιάτης απάντησε πως μίλησε για «περιοχές για τις οποίες υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα. Και ερευνητικά δεδομένα στην πατρίδα μας υπάρχουν για τις περιοχές της Αδριατικής, του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας».

Ο κ. Μανιάτης είπε επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την θέσμιση του Φορέα έρευνας υδρογονανθράκων.

Παράλληλα, προχωρούν, όπως δήλωσε ο υφυπουργός,  ο εκσυγχρονισμός της Νομοθεσίας, η αυστηροποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, η έναρξη της αξιοποίησης και επεξεργασίας του Εθνικού Αρχείου που έχουμε από τις έρευνες, ενώ σχεδιάζεται η έναρξη -ίσως και μέσα στον επόμενο μήνα – των πρώτων ερευνών αναζήτησης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, μέσα από διεθνή διαγωνισμό.

econews

Σχόλια