Ιαπωνία: η Tepco σχεδιάζει επαναλειτουργία προβληματικού πυρηνικού αντιδραστήρα

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την επαναλειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας προ τριετίας εξαιτίας σεισμού που έπληξε την περιοχή Νιγκάτα εξετάζει η Tepco, διαχειρίστρια εταιρεία της πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα.

Παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνία απειλείται με μια άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή εξαιτίας της διαρροής πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα, οι ιθύνοντες της Tepco απασχολούνται μεταξύ άλλων και με την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας.

Στόχος η αύξηση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο επίπεδο των 50 γιγαβάτ μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφευχθούν διακοπές στη ρευματοδότηση.

Μεταξύ διαφόρων εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η εταιρεία εξετάζει σοβαρά την επανέναρξη της λειτουργίας του αντιδραστήρα 3 της πυρηνικής μονάδας Kashiwazaki-Kariwa που είχε διακοπεί εξαιτίας του σεισμού μεγέθους 9,1 Ρίχτερ που είχε πλήξει το 2007 την περιοχή της Νιγκάτα.

Όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Tepco, Masataka Shimizu, η εταιρεία εργάζεται για τη βελτίωση της αντισεισμικότητας του προβληματικού αντιδραστήρα με στόχο να τον θέσει σε λειτουργία ως το τέλος του έτους.

Εντωμεταξύ, ο Shimizu δήλωσε πως η Tepco βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης συγκεκριμένου σχεδίου για την ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα, αλλά και για την αποζημίωση των πληγέντων της περιοχής, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε σαφή χρονοδιαγράμματα και κόστη.

econews

Σχόλια