Ορεινή ποδηλασία στην Κνημίδα

0
31

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ορεινή ποδηλασία στην Κνημίδα διοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου οι «Προβομάστορες». Οι ποδηλάτες θα συναντήθούν στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στις 9:00π.μ. και σε πρώτη φάση θα κινηθούν για 5χλμ. σε ασφάλτινο δρόμο έως το χείμαρρο Ξηριά.

Έπειτα θα συνεχίσουν σε παραποτάμιο χωματόδρομο έως την αρχή του φαραγγιού των στενών Γκρεμνών. Στο σημείο εκείνο ο δρόμος κινείται ανηφορικά και φιδογυρίζει πάνω από το φαράγγι.

Στη συνέχεια οι ποδηλάτες θα φτάσουν στην Άγναντη και θα κάνουν  στάση για καφέ (από εδώ μπορούν να έρθουν όσοι θέλουν να αποφύγουν τη μεγάλη ανηφόρα).

Θα συνεχίσουν διασχίζοντας τη μικρή κοιλάδα του Πλησορέματος και το οροπέδιο της Κνημίδας και θα φτάσουν στη θέση Κρυόβρυση.

Οι ποδηλάτες θα συνεχίσουν ανηφορικά έως το διάσελο της Αγίας Παρασκευής με την καταπληκτική θέα και κατηφορίσουν μέσα σε ελατόδασος για να φτάσουν στο όμορφο εξωκκλήσι του Αγίου Νέστορα.

Ο δρόμος συνεχίζει με αρκετά μεγάλη κατωφέρεια και γρήγορα θα τους οδηγήσει στο χώρο αναψυχής στη Παναγία. Από εκεί θα συνεχίσουν για 2χλμ σε άσφαλτο και θα καταλήξουν στον Άγιο Κων/νο.

Όσοι ανδιαφέρονται μπορούν να επισκεφτούν τις πηγές Καλλυντικών για χαλαρωτικό μπάνιο.

Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι αρκετά δύσκολη για τους ποδηλάτες.

Τη δράση συντονίζουν ο Κώστας Γκέκας και η Λένα Συκιώτη.

econews

Σχόλια