Οι ΑΠΕ στο επίκεντρο συνάντησης Μανιάτη με μέλη της Γερουσίας της Αυστραλίας

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη είχαν συνάντηση  τα μέλη της αντιπροσωπείας της Γερουσίας και του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας που πραγματοποιούν επίσκεψη στη χώρα μας.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Μανιάτη με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας και Πρόεδρο της Αυστραλιανής Γερουσίας, John Hogg, τα μέλη της Γερουσίας κυρίες Judith Adams, Sarah Hanson-Young και Dana Wortley, καθώς και τους Βουλευτές κυρίους Laurie Ferguson και Barry Haase, βρέθηκε η προοπτική περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων και στενότερης συνεργασίας στους τομείς αρμοδιότητος του ΥΠΕΚΑ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της Γεωθερμίας και της Ενεργειακής Αποδοτικότητος του κτιριακού αποθέματος.

Ο Έλληνας Υφυπουργός ενημέρωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας και για τις πρόσφατες αποφάσεις που ελήφθησαν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να διεξαχθούν, το συντομότερο δυνατόν, δοκιμές αντοχής (stress tests) στις υφιστάμενες και σχεδιαζόμενες πυρηνικές εγκαταστάσεις, τόσο εντός της Ε.Ε. όσο και στις γειτονικές χώρες.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε την πάγια πολιτική της Ελλάδος να μην ενσωματώσει στο ενεργειακό της ισοζύγιο την πυρηνική ενέργεια και επανέλαβε την προσήλωση της χώρας μας στους στόχους της Ε.Ε. για μείωση κατά 20% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και αύξησης κατά 20% της Ενεργειακής Αποδοτικότητος και της χρήσης των ΑΠΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η Κυβέρνηση για την  προώθηση της Πράσινης Ανάπτυξης.

 

econews

Σχόλια