Ιαπωνία: νέα σεισμική δόνηση 7,4 ρίχτερ (video)

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η «κατάρα» των σεισμών φαίνεται να μη θέλει να αφήσει σε ησυχία τους Ιάπωνες, καθώς νέος μεγάλος σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε την Πέμπτη στα ανοιχτά της επαρχίας Miyagi της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Οι αρχές είχαν εκδώσει αρχικά  συναγερμό για τσουνάμι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έληξε και οι κάτοικοι επέστρεψαν πίσω στο σπίτια τους.

Ο σεισμός κράτησε για περίπου ένα λεπτό, και όπως αναφέρει υπεύθυνος του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα στον αντιδραστήρα Νταϊτσί, οι εργαζόμενοι εκεί είναι ασφαλείς. Η Tepco ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν νέες ζημιές στους αντιδραστήρες.

Το βάθος εντοπίζεται στα 25 μίλια και ταρακούνησε ιδιαίτερα τις γύρω πόλεις. Το ρεύμα στην πόλη Ichinoseki κόπηκε αυτόματα, ενώ, σύμφωνα με την προειδοποίηση που προέβαλε το κρατικό κανάλι της χώρας NHK, οι πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν από τις ακτές και να μετακινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο δίνει ως μέγεθος του σεισμού τα 7,1 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι για άλλη μια φορά είναι σε απόγνωση και ζουν τον φόβο μιας νέας σεισμικής δόνησης. Στις συνοικίες της Ιαπωνίας κυριαρχούν οι εικόνες με τους κατοίκους σε ουρές έξω από τα καταστήματα, για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Σχόλια