Πετρέλαιο: μείωση της παραγωγής στη Λιβύη κατά 80%

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κατηγορίες ανταλλάσσουν οι δυνάμεις του Καντάφι με τους αντικαθεστωτικούς σχετικά με επιθέσεις σε πετρελαϊκά πεδία και υποδομές ζωτικής σημασίας και για τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν επιτεθεί σε τρεις διαφορετικές εγκαταστάσεις στα ανατολικά της χώρας, σταματώντας την παραγωγή πετρελαίου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την χρηματοδότηση της εξέγερσης ενάντια στον Καντάφι.

Υπολογίζεται ότι ο εμφύλιος στην Λιβύη, που ήδη διαρκεί 7 εβδομάδες, έχει οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής λιβυκού αργού κατά 80%.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντάρτες πραγματοποίησαν την πρώτη τους εξαγωγή αργού με το, υπό λιβεριανή σημαία, ελληνόκτητο τάνκερ Equator από το λιμάνι της Marsa el-Hariga. Το φορτίο είχε προορισμό την Κίνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν και το συμβάν αυτό δημιουργεί ένα προηγούμενο, δεν σημαίνει πρακτικά και αύξηση της προσφοράς αργού από την Λιβύη, καθώς η αποκατάσταση της παραγωγής συναντά ακόμη πολλά εμπόδια.

econews

Σχόλια