Φωτοβολταϊκά: η Big Solar φέρνει στην αγορά συστήματα της SolarEdge

0
69

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η SolarEdge Technologies, Inc., παραγωγός καινοτόμων φ/β συστημάτων, τα οποία διαχειρίζονται και εποπτεύουν την παραγωγή ενέργειας από φ/β σταθμούς ανά κάθε φ/β πλαίσιο ξεχωριστά, και η Big Solar, μέλος του ομίλου εταιρειών ΜΠΗΤΡΟΣ, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά ως προμηθευτής φωτοβολταϊκών προϊόντων και υπηρεσιών, ανακοίνωσαν ότι, στο πλαίσιο της επέκτασης της συνεργασίας τους, η Big Solar θα διαθέσει στην ελληνική αγορά συστήματα της SolarEdge συνολικής ισχύος μεγαλύτερης των 4MW. Με τους νέους inverters και βελτιστοποιητές ισχύος (power optimizers) των 12,5kW της SolarEdge η Big Solar είναι σε θέση να παράσχει μιαν ιδανική λύση για τους δημοφιλείς στην Ελλάδα σταθμούς των 100kW. Το σύστημα της SolarEdge αποτελείται από PowerBoxes – ενσωματωμένους στα φ/β πλαίσια βελτιστοποιητές ισχύος (power optimizers), μονοφασικούς και τριφασικούς φ/β μετατροπείς (solar inverters) με ισχύ από 3.3kW έως 12.5kW, και ένα portal για την παρακολούθηση του φ/β σταθμού και τη διάγνωση τυχόν προβλημάτων σε επίπεδο φ/β πλαισίου (PV monitoring portal).

Η Big Solar δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό, ανάπτυξη, εμπορία και διαχείριση φ/β συστημάτων. Κατέχοντας ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς, η εταιρεία στοχεύει στον γρήγορα αναπτυσσόμενο τομέα των φ/β εγκαταστάσεων σε οικιακές και εμπορικές στέγες αλλά και σ’αυτόν των ηλιακών πάρκων. «Η λύση της SolarEdge παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα για τους εγκαταστάτες και τους ιδιοκτήτες κάθε τύπου φ/β σταθμού», δήλωσε ο κ. Ιωάννης Μπήτρος, Πρόεδρος και βασικός μέτοχος της εταιρείας. Και προσέθεσε: «Οι νέοι τριφασικοί inverters θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες των εμπορικών και των μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεων να απολαύσουν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα επιπλέον της αυξημένης απόδοσης και της μείωσης του κόστους. Η εγγύηση των 12 έως 20 ετών συμβάλλει, επίσης, στην ταχύτερη απόσβεση της επένδυσης».

Από το τρίτο τρίμηνο του 2010 η Big Solar έχει διαθέσει πάνω από 200 οικιακά συστήματα SolarEdge. Ο κ. Φραγκίσκος Βαλαβάνης, Γενικός Δ/ντης της Big Solar αναφέρει: «Η λύση της SolarEdge μας είχε εντυπωσιάσει από την αρχή, αλλά τώρα έχουμε ένα ιστορικό με πραγματικά στοιχεία, που μιλούν από μόνα τους. Έχουμε πολλούς ικανοποιημένους πελάτες, που εγκατέστησαν το σύστημα της SolarEdge. Σε μια περίπτωση, πελάτης μας εγκατέστησε δύο οικιακά συστήματα των 5kW, το ένα δίπλα στο άλλο. Στο πρώτο σύστημα χρησιμοποίησε ένα γνωστό συμβατικό inverter και στο δεύτερο έναν inverter της SolarEdge. Το σύστημα της SolarEdge παράγει συνεχώς 4%-6% περισσότερη ενέργεια, γεγονός, που μεταφράζεται σε σημαντικό οικονομικό όφελος για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού».

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ενδυναμώνουμε τη συνεργασία μας με τη Big Solar» λέει ο κ. Zvi Lando, VP Global Sales της SolarEdge. «Η επαγγελματική εμπειρία της Big Solar και η δυνατή της θέση στην αγορά, σε συνδυασμό με το εκτεταμένο portfolio της SolarEdge, δημιουργούν ένα ιδανικό σχήμα για την εκμετάλλευση των μεγάλων ευκαιριών, που προσφέρει η ελληνική αγορά των φ/β».

econews

Σχόλια