Ημερίδα για κυλινδρικά φωτοβολταϊκά

0
56

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Παρουσιάστηκαν τα νέα κυλινδρικά πάνελ της αμερικανικής εταιρείας Solyndra και η καινοτόμος τεχνολογία των φωτοβολταϊκών σε ημερίδα που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, οι εταιρείες Avadom και Κάτοψη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική».

Με το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε στέγες, πέραν των ιδιωτών και αγροτών, οι βιομηχανίες στοχεύουν από τη μια στις οικονομικές απολαβές τιμολόγησης της παραγόμενης ενέργειας και από την άλλη στη μείωση του ψυκτικού φορτίου – κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου, λόγω της δέσμευσης της ηλιακής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Στην ημερίδα, μεταξύ των άλλων τονίστηκε ότι το white roofing, η λευκή επιφάνεια κάτω από τα panels, είναι απαραίτητη γιατί συνδράμει στο 20% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας.

Η λευκή επιφάνεια δημιουργείται με ειδική μεμβράνη με με χαρακτηριστικά ανάκλασης στο ορατό φάσμα (που χρησιμοποιεί για ιονισμό το thin film των σωλήνων) κατά 97% τους πρώτους μήνες λειτουργίας του και πέφτει στο 93% και διατηρείται σε αυτά τα επίπεδα για μερικά χρόνια.

 

econews

Σχόλια