Πιέζει η ΕΕ για τις χωματερές

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο η Κομισιόν αποθαρρύνει την κατασκευή νέων ΧΥΤΑ, προκρίνοντας ως αποτελεσματικότερη λύση διαχείρισης την ανακύκλωση αναφορικά με την οποία η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάνεζ Ποτότσνικ τόνισε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο να μειωθεί η υγειονομική ταφή και να αυξηθεί η ανακύκλωση με χωριστή αποκομιδή και διαλογή στην πηγή.

Μάλιστα, επισήμανε ότι «αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία γιατί μπορεί να δημιουργήσει και θέσεις απασχόλησης σε όλη τη χώρα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ξαναχτύπησε το «καμπανάκι» για την Ελλάδα σχετικά με τις παράνομες χωματερές, υπενθυμίζοντας πως το 2005 η χώρα καταδικάστηκε από το Ευρωδικαστήριο  και πως οι ελληνικές αρχές παρουσίασαν τον περασμένο Δεκέμβριο πρόγραμμα με βάση το οποίο όλες οι παράνομες χωματερές θα κλείσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2011.

Σημειώνεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα επισκεφθεί αύριο την Ελλάδα και την Παρασκευή θα συναντηθεί με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση αλλά και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

econews

Σχόλια