Αράχνες κατέφυγαν σε δέντρα για να γλυτώσουν από τις πλημμύρες στο Πακιστάν (gallery)

1
40
Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι άνευ προηγουμένου πλημμύρες που έπληξαν το Πακιστάν κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010 όχι μόνο αναστάτωσαν τη ζωή 20 εκατομμυρίων περίπου ανθρώπων, αλλά και επηρέασαν τους πληθυσμούς των αραχνοειδών που ενδημούν στη χώρα.

Με το ένα πέμπτο της έκτασης του Πακιστάν πλημμυρισμένο, εκατομμύρια αράχνες βρήκαν καταφύγιο σε δέντρα για να γλυτώσουν από την αυξανόμενη στάθμη των υδάτων.

Η μακρά περίοδος που χρειάστηκε για να υποχωρήσουν τα νερά είχε ως αποτέλεσμα ολόκληρα δέντρα να καλυφθούν από πυκνά κουκούλια ιστών αράχνης.

Το θέαμα που παρουσιάζουν τα “αραχνοΰφαντα” δέντρα δείχνει απόκοσμο, ωστόσο το γεγονός συνέβαλλε στον περιορισμό της εξάπλωσης της ελονοσίας, καθώς οι πυκνοί ιστοί λειτούργησαν ως παγίδες για τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό.

econews

photos/UK Department for International Development

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. δεν εινια αραχνες που ανεβηκαν σε δενδρα γατι ….δεν ανεβαιναν σε σπιτια ή και σε ανθρωπους … προφανως ειναι κοινωνικο ειδος αραχνης και λογω συνθηκων και πληθυσμιακης εκρηξης κουνουπιων η φυση φροντισε εκρηξη πληθυσμιακη των θηρευτων της και τελικα μειωσε και την ελονοσια – μαλαρια… παντως ειναι οντως εκατονταδες χιλιαδες αν οχι ενος ειδος κοινωνικου ισως και περισσοτερων… creepy αλλα εντυπωσιακο

Comments are closed.