Εθελοντές φτιάχνουν τον δικό τους «αγρό» στο Ελληνικό

2
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στη δεύτερη σπορά με σπόρους πιπεριάς, ντομάτας, χειμωνιάτικων πεπονιών και μαύρων καρπουζιών, από παραδοσιακές ελληνικές ποικιλίες, που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, προχώρησε την Κυριακή η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό».

Πριν τη σπορά, τα μέλη της οργάνωσης καθάρισαν τον χώρο από τα κλαδέματα που είχαν γίνει τις προηγούμενες, ενώ ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Άνθρωποι και φύση πάνω από τα κέρδη».

Παράλληλα, συζήτησαν για τον προγραμματισμό των επόμενων δράσεων και ανανέωσαν το ραντεβού τους στον «Αγρό» για την Κυριακή 17 Απρίλη.

Σημειώνεται ότι το διάστημα που μεσολαβεί η «Ομάδα φροντίδας» του «Αγρού» θα επιληφθεί τόσο του ποτίσματος όσο και των παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί (όργωμα, περίφραξη του χώρου κλπ).

Επισημαίνεται ότι η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό» λειτουργεί με βάση εθελοντικές ομάδες εργασίας που συγκροτούνται για να προωθήσουν αποφάσεις της Συνέλευσης.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει τη διαθεσιμότητά του για να ενταχθεί σε κάποια ομάδα εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

econews

2 Σχόλια

  1. Είναι η Ώρα Της Γης ! ♥ Το πιο όμορφο σύνθημα ! δεν είναι ώρα για φόβο! Μα είναι η ώρα που συνειδητοποιούμε ότι Είμαστε Ένα ! Η ώρα που αναγνωρίζουμε ότι Η Γη Είναι Ο Σύμμαχος μας ! Η Ιερή Μητέρα ! όταν ενωνόμαστε κάνουμε θαύματα ! Η Δράση αυτή είναι υπέροχη και όχι μόνο ! Να γίνει αυτό σε όλες τις γειτονιές ! Να βρισκόμαστε με αγάπη γέλιο και χαρά και να φροντίζουμε την αυλή μας ! ! ! που είναι όλη η Γη . Θα νιώσουμε, όπως τόσο μας αρέσει, την ομαδικότητα και την απλότητα που ζούμε σε χωριά . Όλοι Μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα ! ♥ Με Αγάπη ! ♥ Δέσποινα

  2. ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ.

Comments are closed.