Σώθηκε τελικά η ιερή χελώνα του Βιετνάμ

0
64

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε θεραπεία υπεβλήθη τελικά μετά από πολλές προσπάθειες η ιερή χελώνα του Βιετνάμ, που συμβολίζει την ανεξαρτησία της χώρας.

Το τεράστιο ερπετό, που ζει στη λίμνη Hoan Kiem, πριν λίγο καιρό παρουσίασε πληγές στα πόδια και το λαιμό του. Στις αρχές Μαρτίου οργανώθηκε σχέδιο διάσωσης της χελώνας με τη συμμετοχή δυτών και εθελοντών, το οποίο όμως δεν πέτυχε.

Τελικά οργανώθηκε νέο σχέδιο, στο οποίο συμμετείχαν 50 δύτες και σκάφη που περικύκλωσαν τη χελώνα με δίχτυα. Έτσι οι δύτες πλησίασαν τη χελώνα και κατάφεραν να τη βάλουν σε ένα μεγάλο κλουβί, ώστε να μεταφερθεί σε κοντινό νησί για να την περιθάλψουν κτηνίατροι.

«Γενικά η χελώνα είναι καλά και σε σταθερή κατάσταση», δήλωσε ο δρ Ha Dinh Duc, που ειδικεύεται στις χελώνες.

Σημειώνεται ότι χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τη λίμνη για να παρακολουθήσουν από κοντά την επιχείρηση διάσωσης της χελώνας, που είναι γνωστή ως «ο μεγάλος παππούς» και ζυγίζει πάνω από 200 κιλά.

Τα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ αναφέρουν ότι η χελώνα είναι περίπου 300 ετών, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ηλικία της είναι μεταξύ 80 και 100.

Σε ό,τι αφορά τις πληγές που παρουσίασε, εκτιμάται ότι προκλήθηκαν από τη ρύπανση και τα σκουπίδια στη λίμνη, ωστόσο ενδέχεται να τραυματίστηκε και από τα αγκίστρια των ψαράδων.

 

 

 

 

 

econews

Σχόλια