Ενέργεια: ο Μπάρακ Ομπάμα πιέζει για πράσινες τεχνολογίες

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε το Σάββατο ότι η μείωση της εξάρτησης από τις εισαγωγές πετρελαίου και οι επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια αποτελούν τους κεντρικούς πυλώνες του σχεδίου του για την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών των ΗΠΑ μακροχρόνια και την ανόρθωση της οικονομίας.

«Η πραγματική ενεργειακή ασφάλεια θα επιτευχθεί μόνο αν βρούμε τρόπους να μειώσουμε τη χρήση πετρελαίου, αν επενδύσουμε σε καθαρά καύσιμα και δώσουμε έμφαση στην επάρκεια», δήλωσε ο Ομπάμα κατά την εβδομαδιαία ομιλία του στο ραδιόφωνο.

Όπως επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος, η αύξηση της επάρκειας των καυσίμων για η ανάπτυξη τεχνολογιών καθαρής ενέργειας θα συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη θωράκιση της οικονομίας από την αστάθεια στις τιμές της ενέργειας.

Από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών, ο  πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων, Τζον Μπόνερ, έδωσε έμφαση στον προϋπολογισμό και στις σχεδιαζόμενες δαπάνες.

Όπως τόνισε, δεν έχει επιτευχθεί καμιά συμφωνία με τους Δημοκρατικούς σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό, ενώ υπογράμμισε ότι «οι ανεξέλεγκτες δαπάνες» υπονομεύουν την αύξηση της απασχόλησης.

«Οι Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν να δίνουν μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση των δαπανών» δήλωσε ο Τζον Μπόνερ, προσθέτοντας ότι προτεραιότητές τους είναι η άρση των κανονιστικών ρυθμίσεων που περιορίζουν την απασχόληση, η αύξηση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας και η προώθηση εμπορικών συμφωνιών που αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει.

econews

Σχόλια