Κόλπος Μεξικού: η BP ξεκινά και πάλι τις γεωτρήσεις

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η BP ετοιμάζεται να ξεκινήσει και πάλι τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού, ένα χρόνο μετά την τραγική έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου «Deepwater Horizon», που κόστισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και προκάλεσε τη χειρότερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, οι ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ αδειοδότησαν τη BP να ξεκινήσει εργασίες σε 10 πηγάδια στον Κόλπο του Μεξικού. Υπενθυμίζεται ότι όλο αυτό το διάστημα οι γεωτρήσεις είχαν σταματήσει καθώς μετά την πετρελαιοκηλίδα  επιβλήθηκε μορατόριουμ.

Η απόφαση για επανέναρξη των εργασιών της BP τον Ιούλιο αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις, καθώς οι μνήμες από την τεράστια οικολογική καταστροφή είναι ακόμα νωπές.

Αυτή τη στιγμή η BP δαπανά περίπου 41 δις. δολάρια για τον καθαρισμό της θαλάσσιας περιοχής και την αποκατάσταση των ζημιών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Conservation Letters της Εταιρίας Βιολογίας Διατήρησης (Society for Conservation Biology), περισσότερα από 5.000 κήτη έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας της ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού το 2010.

econews

Σχόλια