Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών το Σάββατο 9/4

0
43

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένας πρωτότυπος αγώνας διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία το Σάββατο 9 Απριλίου.

Πρόκειται για τον 6ο Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών που, όπως κάθε χρόνο, θα διεξαχθεί μέσα στα όρια του νομού Αττικής και θα έχει ως σημείο τερματισμού το Πάρκο «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον.

Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων θα διατρέξουν λόφους, βουνά, άλση, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, αδόμητους χώρους, ακτές και υγρότοπους παρατηρώντας και καταγράφοντας τον «αττικό κόσμο των πουλιών». Νικήτρια ομάδα θα ανακηρυχθεί αυτή που θα καταγράψει τα περισσότερα είδη πουλιών.

Παρά το γεγονός ότι οι φυσικές περιοχές της Αθήνας έχουν πλέον περιοριστεί δραματικά, σε κάποιες «γωνιές» του Λεκανοπεδίου η φύση, σε πείσμα των καιρών, συνεχίζει να επιβιώνει και να λειτουργεί όπως παλιά. Αυτές οι οάσεις ζωής θα εξερευνηθούν με τον πλέον ψυχαγωγικό τρόπο, την παρατήρηση πουλιών (birdwatching), στο πλαίσιο του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο Επικοινωνίας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στο Πάρκο «Α. Τρίτσης»: Τηλ. / Fax: 210 23 16 977, e-mail: park@ornithologiki.gr

econews

Σχόλια