Θεσσαλονίκη: σωροί σκουπιδιών – κίνδυνος λοιμώξεων

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη μετάδοση λοιμωδών νοσημάτων, όπως γαστρεντερίτιδας και άλλων εντερολοιμώξεων, ευνοεί συσσώρευση των απορριμμάτων σε πολλές περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, τα προβλήματα δημιουργούνται λόγω του όγκου των σκουπιδιών και της μακροχρόνιας έκθεσης τους στο περιβάλλον σε συνδυασμό με τη διασπορά τους γύρω από τους κάδους, με συνέπεια την ανάπτυξη μικροοργανισμών, ειδικά στα οργανικά απορρίμματα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την αρμόδια υπηρεσία συνιστάται στους πολίτες, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, να κρατούν, μεταξύ άλλων, τις σακούλες ερμητικά κλεισμένες στα μπαλκόνια τους, να αποφεύγουν την επαφή ή έκθεση στους όγκους των απορριμμάτων, ενώ οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων δεν θα πρέπει να αφήνουν τα ζώα να προσεγγίζουν τα σκουπίδια.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια καθαρισμού της πόλης. Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Καθαριότητας η εικόνα της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να βελτιώνεται από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

econews

Σχόλια